Ben je tussen de 18 en 23 jaar en wil je informatie, advies of begeleiding van een Doorstroompunt-consulent? Bijvoorbeeld over opleiding, onderwijs of begeleiding naar werk? Bel naar (0318) 53 89 40 of stuur een email naar info@leerlingenvallei.nl met je contactgegevens. Een consulent van het Doorstroompunt neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ben je ouder dan 18 jaar, dan val je niet meer onder leerplichtwet. Maar ook dan kun je niet zomaar wegblijven van school. Bij ongeoorloofd verzuim, afwezig zonder geldige reden, word je gemeld door school bij DUO. Vervolgens komt de melding bij het Doorstroompunt terecht. Een consulent van het Doorstroompunt in overleg met school contact met je op.

  • Ga in gesprek met mensen die je goed kent, zoals vrienden, je ouders of je mentor/studieloopbaanbegeleider van school. Vaak zijn er op je school allerlei mogelijkheden om je extra te ondersteunen om weer naar school te gaan. 
  • Als je het helemaal niet meer ziet zitten om naar school te gaan, kun je altijd contact opnemen met de Doorstroompunt-consulent in jouw gemeente:

Contact

  • info@leerlingenvallei.nl  
  • (0318) 53 89 40